Szekció blog elrendezés példa (GYIK szekció)

Az én nyelvemen telepítettem, de a kiszolgáló oldal továbbra is angol

2008. augusztus 11. hétfő, 18:18 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

A kiszolgáló oldalnak több fordítása létezik, alapértelmezésként viszont ez a nyelv nem telepíthető. Ha a saját nyelvén kívánja használni az adminisztrációs felületet, akkor szerezze be a nyelvi csomagot, és telepítse a bővítménytelepítővel. Ezt követően a Bővítmények menüben válassza a Nyelvkezelő parancsot, és állítsa be alapértelmezettként az Ön nyelvét. Azonnal megtörténik a kiszolgáló oldal szövegeinek lefordítása.

Az adminisztrációs kiszolgáló oldalhoz hozzáférési jogokkal rendelkező felhasználók személyes adataik paraméterei közt választhatják ki az általuk beszélt nyelvet.

A nyelvi kiegészítők és a Joomla! honosított változatainak remek lelőhelye a JED Joomla! frdítások kategóriája.

Módosítás dátuma: 2008. augusztus 11. hétfő, 18:18
 

Hova tűntek a telepítők?

2008. augusztus 11. hétfő, 00:16 adminisztrátor
Nyomtatás PDF
A továbbfejlesztett telepítőt a Bővítmények menüben találja. A Joomla! 1.5-nél régebbi verziókban telepítés esetén ki kellett választani az adott bővítménytípust, és a társított telepítőt kellett használni, a Joomla! 1.5-ben csak a feltöltendő bővítményt kell kiválasztania, és megnyomnia a Telepítés gombot. A telepítő elvégzi a munka oroszlánrészét.
Módosítás dátuma: 2008. augusztus 11. hétfő, 00:16
 

Megváltoztathatom egy menüpont típusát?

2006. október 11. szerda, 00:15 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Valóban, bármire megváltoztathatja egy menüpont típusát, amire csak akarja, még akár a létrehozása után is.

Ha például meg akarja változtatni egy menühivatkozás blog szekcióját, akkor nyissa meg a Vezérlőpult->Menük menü->[menünév]->Menüpontkezelő képernyőt, és módosítsa a menüpontot. Kattintson a Típus módosítása gombra, és a megjelenő listából válassza ki a menüpont típusának új sémáját. Ezt követően végezze el a részletek és a paraméterek testreszabását.

Módosítás dátuma: 2008. március 23. vasárnap, 10:33
 

Mi a különbség egy cikk archiválása és kukába dobása között?

2006. október 11. szerda, 06:19 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Egy cikk archiváláskor olyan állapotba teszi a tartalmat, mely eltávolítja azt a webhelyről mint közzétett tartalmat. A cikk továbbra is hozzáférhető a vezérlőpultból, és szerkesztésre vagy újraközlésre visszakereshető. A lomtárba dobott cikkeket csak egy lépés választja el a végleges törléstől, és a lomtárból történő eltávolításukig megvannak. Az archiválást abban az esetben használja, ha fontosnak, de már időszerűtlennek tartja a cikket. A lomtárat akkor kell használni, amikor végleg törölni akarja a tartalmat a webhelyéről, és a jövőbeli keresési eredményekből.

Módosítás dátuma: 2008. március 23. vasárnap, 11:01
 

Mi történt a területi beállításokkal?

2008. augusztus 06. szerda, 17:47 adminisztrátor
Nyomtatás PDF
Ezt most a nyelv [lang].xml fájlban, a nyelv metaadat beállításaiban adhatja meg. Ha problémái vannak a területi beállításokkal, például nem jól jelenik meg a dátum az Ön nyelvén, akkor a locale kódelemben ellenőrizheti/módosíthatja a bejegyzéseket. Több locale karakterláncot írhat be, a kiszolgáló pedig általában az első felismertet fogja elfogadni.
Módosítás dátuma: 2008. augusztus 06. szerda, 17:47
 

1. oldal / 3

<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Névnap

Ma 2019. április 22., hétfő, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
You are here:   CímlapSzekció blog
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.