RENDEZVÉNYEK

2008. április 12. szombat, 13:12 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

www.lufidekor.hu

 

 

 

 

 

Bejegyezték a világszerte népszerű, nyílt forráskódú Joomla! webes tartalomkezelő rendszer hazai és határainkon túli népszerűsítését célul kitűző nonprofit szervezetet.

Nyíregyháza, 2008. április 11. – Tavaly november 17-én 13 főből álló lelkes csapat gyűlt össze Budapesten az ország több pontjáról, sőt Szlovákiából is, hogy egyesületet alapítson, mégpedig egy nyílt forráskódú szoftver, a Joomla! támogatására. A hírt az teszi aktuálissá, hogy a napokban megtörtént végre a szervezet jogi bejegyzése.

Az egyesület legfőbb céljául tűzte ki a Joomla! projekt és a szabad szoftverek terjesztését itthon és a szomszédos országokban, ugyanakkor a magyar felhasználók képviseletét is ellátja a nemzetközi és globális közösségekben. Fórumában szakszerű segítséget nyújt a felhasználóknak a problémáik megoldásában; wikijében dokumentációkat tesz elérhetővé; közösségi hírportálján tájékoztatja a látogatókat a Joomla! világ aktualitásairól.

– A közhasznú szervezet megalapítása már a 2006-ban megszervezett fórumpartin felvetődött, de ahogy teltek a találkozó után a napok, úgy csökkent iránta az érdeklődés. A tavaly októberben megrendezett Joomla!Napon Bán Annamária vázolta a résztvevőknek, hogy milyen előnyöket nyújt a magyar Joomla! közösség számára a testületi forma, és ez alkalommal tovább tudtunk lépni. – mondja Tóth Tibor elnök, aki Pozsonyban él, és Joomla! alapú weblapok fejlesztésével foglalkozik.

– Az egyesületbe hazai és külföldi magánszemélyek és cégek jelentkezését várjuk – folytatja Tóth Tibor, – akik eldönthetik, hogy rendes vagy pártoló tagok lesznek. A két tagsági típus között a legfontosabb különbség, hogy a rendes tagok teljes jogkörrel rendelkeznek, éves tagdíjat fizetnek és jogosultak az általunk nyújtott kedvezmények igénybe vételére, míg a pártoló tagok csak tanácsadóként vehetnek részt a közgyűléseinken, nincsenek döntési jogaik, és az általuk megállapított összeggel támogatják az egyesületet.

A szabad szoftverek egyre nagyobb tért hódítanak az információtechnológiában, a webfejlesztésben és a webtervezésben az egyik leggyorsabban növekvő trendet jelentik. Ez köszönhető annak a demokratizmusnak, hogy a nyílt forráskódú szoftver szervezetének bármely tagja részt vállalhat a közösség életében, beleszólhat a fejlesztésbe. A Joomla! projekthez a programozókon kívül számos önkéntes fordító, grafikus tervező, dokumentáció író csatlakozott, ahol kibontakoztathatják tehetségüket. A magyar szervezet is várja az aktív közreműködőket.

Mi a Joomla?

A 2005-ben indult, számos díjjal jutalmazott projekt egy olyan könnyen áttekinthető rendszer az interneten közzétett cikkek és más jellegű tartalom kezelésére, mellyel – különösebb szakismeret nélkül is – rövid idő alatt professzionális színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, dinamikus weblapokat építhetünk – ingyen. Közel 3000 bővítmény (fórumok, képgalériák, címtárak, stb.) lelhető fel hozzá jelenleg, melyekkel kiegészíthetjük szolgáltatásait, és ezek száma a fejlesztő közösség jóvoltából folyamatosan növekszik. Magán vagy céges bemutatkozó honlapok, közösségi portálok készítésére egyaránt alkalmas.

Kapcsolat

Honlap: www.joomla.org.hu
Hírportál: hirek.joomla.org.hu
Fórum: forum.joomla.org.hu
Wiki: wiki.joomla.org.hu

Levélcím: 4400 Nyíregyháza, Ív u. 76.

Módosítás dátuma: 2011. január 27. csütörtök, 13:36

Névnap

Ma 2021. április 19., hétfő, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

BreezingForms

[No form id or name provided!]

AllVideos Reloaded

You are here:   CímlapHírekRENDEZVÉNYEK
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.