Tartalom-elrendezések

2008. augusztus 12. kedd, 23:33 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

A Joomla! nagyon rugalmas a webes tartalom megjelenítésekor. Akár bloghoz, hírekhez vagy céges weblaphoz használja a Joomlát, több tartalomstílust fog találni az információ bemutatásához. A tartalom stílusát a beállításaitól függően dinamikusan meg is változtathatja. A Joomlában elrendezésnek hívjuk az oldal megtervezését. Az alábbi útmutatóból megtudhatja, hogy milyen elrendezések léteznek, és hogyan használhatja őket.

Tartalom

A Joomla! rendkívül könnyűvé teszi a tartalom hozzáadását és megjelenítését. Minden tartalmat oda tesz, ahol a mainbody kódelem található a sablonban. A Joomlában három fő, paraméterezhető elrendezéstípus létezik, valamennyi testreszabható. A megjelenítés és a paraméterek beállítása abban a menüpontban történik, melyet Ön az épp szerkesztett tartalom megjelenítéséhez használ. Ezeket az elrendezéseket menüpont létrehozásával valósíthatja meg, és akkor választhatja ki, hogyan kívánja megjeleníteni a tartalmat.

Blog elrendezés

A blog elrendezés a kiválasztott blogtípus (szekció vagy kategória) cikkeit mutatja meg a sablon mainbody pozíciójában. Az adott kategóriában és/vagy szekcióban lévő cikkek szokásos címét és bevezetőjét adja vissza. Ezt az elrendezést a beállításokban vagy paraméterekben testreszabhatja (lásd a Cikk paramétereit), ennek végrehajtása a menüből történik, nem a szekciókezelőből!

Blogarchívum elrendezés

A blogarchívum elrendezés a cikkek normál Blog megjelenítéshez hasonló kimenetét fogja adni, de a tetején betesz két legördülő listát a hónaphoz és az évhez, plusz egy keresés gombot, mellyel a felhasználók a megadott évtől és hónaptól keresgélhetnek az archivált cikkekben.

Lista elrendezés

A táblázatos elrendezés egyszerűen az adott szekcióban vagy kategóriában lévő cikkek táblázatos listáját fogja adni. Semmiféle bevezető nem lesz látható, csak a címek. A paraméterekben megadhatja, hogy hány cím legyen látható ebben a táblázatban. A táblázatos elrendezésben van egy szűrő rész is, vagyis a felhasználók átrendezhetik, szűrhetik a listát, és megadhatják, hogy hány cím (legfeljebb 50) legyen látható egy oldalon.

Fűző

A fűzőben önálló alkalmazások és külső webhelyek elhelyezésére van lehetőség. A fűzőben megjelenő tartalom a "mainbody" kódelem által meghatározott elsődleges tartalmi területben jelenik meg, és lehetővé teszi ezek tartalmát az Ön webhelye részeként megjeleníteni. A Fűző IKERETET tesz az Ön webhelyének tartalom szekciójába, és körülveszi a szokásos sablonnavigációval, tehát ugyanúgy néz ki, mintha cikk volna.

Tartalmi paraméterek

Az egyes elrendezéstípusok paraméterei a Menüpont beállításai képernyőn a szerkesztőmezőktől jobbra találhatók. Az elérhető paraméterek attól függnek, hogy Ön melyik elrendezést állítja be.

Módosítás dátuma: 2008. augusztus 12. kedd, 23:33

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

BreezingForms

[No form id or name provided!]

AllVideos Reloaded

You are here:   CímlapTartalom-elrendezések
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.